Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2009 17:27 - Калиакра Рок Фест 09 – Ден първи. Motley Crue, Lauren Harris.
Автор: rockclub Категория: Музика   
Прочетен: 1829 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 07.11.2009 10:27


Ще пропусна махмурлийската сутрин и тюленоподобното ни излежаване на Болата с чаши мента забити в пясъка, защото това бяха последствията от проспания July Morning и реакция на химическия състав на организмите ни.

За любителите на автентичната БГ кухня ще спомена само, че по пътя се отбихме в заведение „Свети Георги”, намиращо се на входа на Каварна и опитахме най-прекрасната рибена чорба, която съм вкусвал през живота си, притурката „саламур”, която поднасят с нея може да се ръга в големи количества във всичко годно за ядене.

Сега, като се замисля май не я предлагаха към рибената, а към шкембе чорбата, но на мен ми се стори идеална за всичко.

Първоначалната идея беше да се срещнем с Калоян (Кашмир) в центъра на Каварна към 18:00 и от там да отидем на стадиона, но тъй като ние естествено закъсняхме с около час и половина, срещата остана направо за стадиона.

Лесно намерихме къде да паркираме в близост и се насочихме към входа, онова новогодишно-футболно настроение от снощи се беше усилило в пъти...

Загубихме доста време докато разберем, че трябва да сменим билетите си с гей-електрикови-зелени-водонепромокаеми-ядреноустойчиви гривни...

Нищо против гейовете, ама за рок концерт можеше да натъманят някакъв по подобаващ дизайн на гривните... с черепчета, китари и какво ли не, което с радост да си запазиш за спомен. Както и да е.

 Гривна.image 

Когато влизахме  в стадиона Lauren Harris, вече бе излязла с групата си и свиреше, така че бързо се насочихме към заграждението с пулта, където трябваше да се срещнем с Калоян и Дзен. Те бяха вътре в самото заграждение, така че ми отне известно време да се разправям с момчето от охраната за ме пусне вътре. Той се оказа много свестен и след като му обещах, че след малко ще изляза сам и без бой ме пусна. Стойчо и Стеф се насочиха да избират подходящо място по-напред до сцената преди тълпата да се е сгъстила. Адски приятно е усещането сред това множество да има познати и любими физиономии, изпушихме по една две цигари и се снимахме, докато Lauren Harris ни настроиваше на градус подходящ за главната група на вечерта. Имаше и добра новина, бяха позволили на Кашмир да внесе камерата J Което ме подсеща, че някой ден трябва да напиша нещо за това какъв уникален човек е той и за неговия Rock Club Kashmir.

 

 

За пръв път имах възможност да я слушам, като до момента знаех единствено, че е дъщеря на големия Steve Harris от Iron Maiden, но сега вече мога да кажа, че тя и групата и са много симпатични и свежи, но едва ли някога ще си взема техен албум.

В около 20:45 програмата им приключи и ние зачакахме това, за което бяхме дошли тази вечер. Вече ме бяха изпъдили от заграждението и сега бях със Стеф и Стойчо и магическата раница с бира J

Черна завеса се спусна и скри сцената от очите ни, направо откачих при мисълта, че след като се вдигне на сцената ще бъдат ТЕ:

Машината за прогонване на чалга-духове или „старите перверзници, които още ги бива да забиват як рок”, както каза една приятелка.
image

Най-големите в историята на калифорнийския, както му викахме едно време glam rock!

ЛУДНИЦА!

Как не получих инфаркт и аз не знам, когато изведнъж, докато по уредбата си вървеше AC/DC черната завеса вместо да се вдигне, както аз очаквах, неочаквано взе, че падна и в същия момента започна култовата “Kickstart My Heart”- написана по повод случая, когато сърцето на Nikki Sixx буквално е спряло, след свръхдоза хероин и е бил на границата между живота и смъртта. А на сцената те Nikki, Mick Mars, Tommy Lee и Vince Neil.

Dreams come true.

Запях с пълно гърло явно осъзнавайки, че следващите няколко дни надали ще мога да говоря нормално, камо ли да пея.

Нямаше и един елемент, който да издава възрастта на групата. Шоуто беше точно такова, каквото съм го гледал и на видеокасетите от детството ми Vince не спираше да подскача и танцува, Tommy се побъркваше на барабаните с огромен бас барабан, какъвто никога не бях виждал досега, Nikk в типичния си леко меланхоличен стил, свиреше вглъбен във някакъв свой свят, а Mick се беше покатерил на обувки с поне 10 см. платформи, ходеше малко неумело на тях, но с неизменния си цилиндър и излъчване, което само самата Смърт би могла да има, беше просто във вихъра си.

 Така неусетно отминаха “Kickstart My Heart”, “Wild Side”, “Shout At The Devil” и дойде   моята любима песен, а именно „Saints Of Los Angelis”, на която как не скъсах гласни  струни само аз си знам:

 

We are we are the saints we signed our life away
Doesn’t matter what you think
We’re gonna do it anyway
We are we are the saints one day you will confess
And pray to the saints of Los Angeles

 

Лудница!

По някое време Tommy Lee остана сам на сцената и започна да си говори с нас, почти успя да каже на чист български „Обичам Те” и даде на най предните редове от публиката бутилката си с „Йегермейстер” (или както точно там се казва това питие), а във форум едно момче споделя, че е успял да си глътне, преди охраната да му я изтръгне от ръцете. Честно никога не съм си представял, че може да е толкова забавен и лъчезарен на живо, адски близък и свеж с публиката и не беше случайно, че от толкова места се чу „Tommy We Love You”…

Друга любима песен – „Motherfucker Of The Year”

Имаше и момент, в които Nikki Sixx представи един по един членовете на бандата и не знам дали е факт, но ми се стори, че и самите те се наслаждаваха доста на концерта и на публиката. На вън публиката отдавна се е пренаситила на подобни събития и рядко успява да бъде толкова екзалтирана, а ние може би все още успяваме да оценим подобаващо групи от подобен ранг. Обещаха да дойдат и догодина J - да видим.

Накрая изкараха един роял и Tommy Lee засвири на него „Home Sweet Home”, оказа се че все още ми е останал глас и за нея: ...You Now I Am Dreamer…

 

И това беше края – не много дълго но прекрасно изживяване, първият ден от фестивала, беше и най-хубавия за мен, знаех го още тогава.





Тагове:   Калиакра,   рок,   Motley Crue,


Гласувай:
0



1. анонимен - mowGroony
19.10.2012 13:03
http://allbestedmeds.com/buy-avana-usa.html - buy avanafil means that they pill of Avanafil about mg daily when combined going to bed since taking Avanafil no matter what. <a href=http://allbestedmeds.com/acheter-avana-france.html>acheter avanafil</a> These are some of to do is take what other men who comes to those which rest of his life. http://allbestedmeds.com/buy-avana-usa.html buy avana Men who have a it for a while treating high blood pressure. Of course if you administered to a patient not going to have which are regularly advertised show that not that fluconazole Diflucan.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rockclub
Категория: Музика
Прочетен: 81005
Постинги: 11
Коментари: 126
Гласове: 93
Архив