Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2010 15:49 - D.J. Ashba - новия "Axeman"
Автор: rockclub Категория: Музика   
Прочетен: 4410 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 15.01.2010 15:52


Няколко дни, след като турнето на Guns N" Roses  напусна Азия и се прехвърли на територията на Северна Америка, ми се иска да напиша нещо за най-новия член на бандата D.J. Ashba.
image
Daren Jay Ashba
е роден през 1972 в Монтиселло - градче в щата Индиана, наброяващо скромните 5 хиляди жители.
Като дете започва да се учи да свири първо на пиано и ударни инструменти, а в последствие и на китара. Изнася първия си самостоятелен рецитал, когато е на 4 годинки!!!
На 16-ия му рожден ден баща му го води на концерт на Mцtley Crьe, където Daren за пръв път вижда на живо как един от неговите "китарни герои" - Mick Mars, "сритва задници по сцената"... Тези, които са виждали Mцtley на живо, едва ли ще се изненадат, че са успели да повлияят силно на младия  музикант и да предизвикат мечтите и плановете му да поемат в посока към голямата сцена и слава.
Когато навършва 19 години той натоварва всичко, което има в един очукан мини ван и заминава за Холивуд.
Необходими са му 5 години за да успее да реализира първият си солов албум, съставен изцяло от китарни инструментали - Addiction to the Friction, след което се присъединява за кратко към групата на бившия барабанист на Guns N" Roses - Steven Adler: Bullet Boys.
През 1999 година Ashba става един от основателите на групата Beautiful Creatures, станала популярна най-вече с песните си към филмите Valintine и римейка на Rollerball  от 2002 година.
2003 година е преломен момент в живота и кариерата на Daren Ashba, това е момента, когато започва професионалната му среща с идолите от неговото детство Mцtley Crьe и по конкретно Nikki Sixx и Mick Mars. Първоначално той се включва в проекта Brides Of Destruction, а по късно се включва и в албума на Mцtley Crьe - Saints Of Los Angelis, като студиен музикант и композитор. Превръща се и в неделима част от проектите на Eleven Seven Music, като взима участие в албуми на на Marion Raven и Drowning Pool.
image
Въпреки всичко обаче най-забележителното му постижение до момента е участието му в групата - Sixx: A.M. 
Групата в състав - Nikki SIxx, D.J. Ashba и James Michael е създадена за да резлизира саундтрак към автобиографичната книга на Nikki Sixx - The Heroin Diaries: A Year in the Life of a Shattered Rock Star, за който скоро мисля да напиша отделен постинг.

Всичко това не остава скрито от полезрението на Axl Rose, който е в непрестанно търсене на качествени музиканти вече дълги години наред, в опит да запълни празнината от разпадането на оригиналния състав на Guns N" Roses и да реализира плановете си около дългоочакването турне, което трябваше да последва скоро след издаването на Chinese Democracy.
Момента да бъдат потърсени неговите услугите идва, когато след неудачния опит към групата да бъде приобщен Buckethead
image
(който макар да е изключителен музикант не успява да пасне на Axl, като личност и творец), напуска и Robin Finck, който отново се включва в състава на Nain Inch Nails.

Така на 23 март 2009 на официалния сайт на Guns N" Roses  се появява информацията за най-новия "axeman" - D.J. Ashba.
Лично за мен безспорно най-добрия възможен избор, който можеше да бъде направен, имайки предвид разбира се тоталния отказ за комуникация относно "реюниън" между Axl и Slash...
Адски харизматичен, уникален хибрид между типичния глем-рок музикант и нео-метъл културата по отношение на визията, безспорен музикален талант, който не се натрапва с техниката си и създава впечатление, че по скоро флиртува с китарата, отколкото свири на нея...както навремето това правеше и самия Slash, Ashba изглежда точно на мястото си в момента, личи му, че се старае и надявам се да черпи с пълна сила от гения на Axl Rose.

Убедете се сами...











Тагове:   новия,


Гласувай:
0



Предишен постинг

1. анонимен - Ще чакам с нетърпение да напишеш ...
22.11.2010 14:35
Ще чакам с нетърпение да напишеш нещичко за The Heroin Diaries.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rockclub
Категория: Музика
Прочетен: 81004
Постинги: 11
Коментари: 126
Гласове: 93
Архив